Интерлитерарни подневак

3:0
Категорија: Гимназија
19. март 2017. године

У сриједу 15.03.2017. у читаоници наше Гимназије одржан је први „Интерлитерарни подневак“ по узору на литерарне скупове које је организовао покојни професор Живко Малешевић.

Slika

 Гимназијалци су већ много пута показали да имају афинитете према умјетности; да су надарени за фотографисање, сликање, свирање, пјесму и прозу. Једна веома талентована гимназијалка је и Тијана Тепић, ученица IV8, која је овом приликом представила своју збирку пјесама ,,Једна суза и загрљај свијету“.

Овај подневак започела је професорица српског језика, Данијела Штрбац, пожељевши добродошлицу свима који су дошли да подрже Тијанино стваралаштво. Потом је сама Тијана преузела ријеч. Кроз причу о гимназији, дјетињству, поезији и рецитацији представила је своје пјесме „Мојој браћи“, „Асталависта“, „Дрво живота“, као и нову пјесму која се не налази у збирци уз пратњу професора Бранислава Ђаковића на клавиру. Својим наступом претворила је овај скуп у дружење у којем су и директор и професори, а и ученици имали слободну ријеч.

Поред Тијане своје пјесме су рецитовали и сљедећи ученици: Ивана Мишар,I8, изрецитовала је своје пјесме „Воз“ и „Сликар“, Татјана Марјановић,I7, „Магнолију“, Милан Видовић из III1 своје још неименоване пјесме, ,Селма Ибрекић, III11, „Свилени живот“ и Елена Шпановић, ученица IB10 своју пјесму „Cogito”.

За крај дружења Тијана је одсвирала духовну пјесму по свом избору. Хвала свим поетама, професорима, директору, радницима и посјетиоцима који су помогли да се ово  оствари.

Сретен Рајилић IV10

Ирена Лукач III1

По секцијама