Посјета културног аташеа јапанске амбасаде

2:0
Категорија: Гимназија
7. март 2017. године

Нашу школу годинама посјећује велики број занимљивих и угледних гостију. Један од њих је и културни аташе јапанске амбасаде господин Кумакура.

Slika

 Господин Кумакура је 3. марта присуствовао часу јапанског језика у читаоници наше школе, а ови часови се већ неколико година организују у просторијама Гимназије. Секцију јапанског језика држи професорица Михо Ђекић. Ученици који похађају те часове су успјели у кратком периоду савладати много тога и у петак су показали завидан ниво знања, као и заинтерсованост за учење не само јапанског језика већ и јапанске културе.

Ученици су имали прилику да поставе амбасадору различита питања на јапанском језику, и тако на практчан начин искористе своје знање, а професорица Михо је амбасадору показала како иначе изгледају њихови часови.

 Господин Кумакура, који је по први пут посјетио нашу школу, истакао је да му је веома драго када види да постоји интерес за јапанску културу и језик међу младим генерацијама нашег града. Гимназија се поново представила у наљепшем свјетлу, а ми се надамо поновној посјети господина Кумакуре у наредном периоду!

Моника Милановић III11

Милица Топић III10

По секцијама