ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОНОВО ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ - добровољни даваоци крви

2:0
Категорија: Гимназија
3. март 2017. године

“Најбоље средство да се сваки дан започне добро јесте: при буђењу мислите на то не бисте ли тога дана барем једног човјека могли обрадовати.” – Фридрих Ниче

Slika

У четвртак, 23. фебруара, у просторијама Завода за трансфузијску медицине РС организована је прољетна акција донирања крви којој се одазвао рекордан број ученика четвртог разреда наше школе. Они су са задовољством прихватили позив да донирају крв и тако доказали да се Гимназија може поносити хуманошћу својих ученика који ће постати друштвено одговорни и прије свега племенити одрасли људи.

Од 173 пријављена ученика, крв су донирала 102 ученика. Рекордан број је изазвао веома позитивне коментаре околине и бањалучке јавности. Овим гестом, којим могу спасити нечији живот, заиста су заслужили само похвале.

Током давања крви, уз ученике је све вријеме била професорица биологије Татјана Рачић која је нагласила да је поносна на свакога од њих.

Надамо се да ће овако велики број ученика, давалаца крви, остати традиција наше школе али и постати традиција цијелог града!

{[лат]}хттп://www.бањалука.цом/друство/2017/02/23/свака-цаст-висе-од-170-уценика-бањалуцке-гимназије-досло-да-дарује-крв/{[лат]}

Селма Ибрекић III11

По секцијама