Производња и продаја сапуна

3:0
Категорија: Предузетништво
20. фебруар 2015. године

У склопу пројекта Предузетничко учење ученици ИБ програма који слушају хемију су, заједно са професорицом Иваном Ђурић, осмислили и реализовали производњу декоративних сапуна. Радионицу за ученике одржала је госпођа Весна Василић која се овим послом бави већ дуже вријеме и која је своје знање и умијеће радо подијелила са нашим ученицима.

Slika
Као што је већ свима у нашој школи познато, пројекат Предузетничког учења одвија се од септембра мјесеца. Многобројне активности су од тада обиљежиле овај вид учења у Гимназији Бања Лука. Главни носиоци активности у овој првој години нашег предузетништва су ученици и професори ИБ програма, иако у многим активностима учествују и други чланови наше немале школске заједнице.
Како је хемија један од најпопуларинијих предмета на ИБ програму, велики број изузетних ученика је на тим часовима. Гдје је много рада, ту су многе и идеје. Желећи да своје знање практично примијене и искористе, али да њиме остваре приход којим ће помоћи другима, ученици ИБ1 и ИБ2 програма су на челу са професорицом Иваном Ђурић одлучили да буду креативни. Користећи адекватне материјале, своја знања, идеје и креативност, и уз помоћ госпође Весне Василић, направили су педестак сапуна. Продаја сапуна организована је 13. фебруара у холу школе те су многи ученици и професори ове године за Дан заљубљених поклонили управо наш предузетнички сапунчић. Предивне њежне, али и јаке и снажне боје, разне ароме и мириси, са различитим дејствима учинили су да сапуни нестану у рекордно кратком року. Новац зарађен продајом сапуна биће искориштен у хуманитарне сврхе, а за помоћ социјално угроженима у нашој близини. 

Све честитке ученицима и професорици, а госпођи Весни велико хвала на несебичној помоћи!
По секцијама