Умјетност и предузетништво

1:0
Категорија: Предузетништво
13. фебруар 2015. године

У петак, 30. јануара 2015. године, у холу Гимназије Бања Лука отворена је изложба ликовних радова ученика наше школе насталих у склопу пројекта Предузетничко учење.

Slika
Предузетничко учење је пројекта који се у нашој школи реализује од септембра 2014. године. Уз многобројне активности из различитих области и уз примјену знања из различитих предмета на ред је дошао и предмет ликовних умјетности. Овога пута радове су изложили ученици Ивана Девић, Милица Мађарић и Михајло Митровић, а све под будним оком професора ликовне културе Срђана Косића.
Отварању изложбе присуствовао је и велики број наших ученика и професора, а званично ју је отворила професорица Радмила Јаковљевић из Агенције за предшколско, основно и средње образовање БиХ. Професорица Јаковљевић је приликом отварања изложбе говорила о значају предузетништва као кључне компетенције и његовој примјени у свим школама и свим образовним профилима. Изразила је задовољство овом изложбом и свим осталим активностима проведеним у склопу пројекта, чији је и она креатор за БиХ.
Осим сликања и цртања, ова активност обухвата и истраживање галеријског посла, односа умејетник-галерија и трагање за одговором на питање да ли је од умјетности данас могуће и живхјети и на који начин.
Овом изложбом која је задивила све присутне наши ученици су показали да је у гимназији, као општеобразовној установи и више него могуће бавити се предузетништвом.

Све честитке ауторима на сјајним радовима који већ имају своје купце!
По секцијама