Предузетници у организацији манифестације Ноћ вјештица - Halloween

0:0
Категорија: Предузетништво
16. децембар 2014. године

У петак, 31. октобра 2014. гдоине мали ИБевци, који постају велики предузетници, организовали су још једну манифестацију на којој су показали свој предузетнички дух, али и своја многобројна знања, умијећ и ставове. Велики број професора и ученика како из иб, тако и из националног програма посјетило је ову манифестацију и сазнало понешто о Ноћи вјештица, али и о предузетништву које постаје могуће и у школи каква је гимназија.

Slika

И дошао је и тај дан. Петак, 31. октобар 2014. године. Посљедњи дан мјесеца октобра. Посљедњи радни дан прије дуго очекиваног распуста за ученике ИБ програма. А како боље обиљежити тај дан него пригодном забавом која подразумијева много знања и умијећа, али и воље за радом?

Ученици и професори наше школе већ су одавно навикли да се тога дана на ходницима могу срести гусари, Индијанци, вјештице и виле, духови, змајеви, покоји зомби, али и понека Црвенкапа и принцеза. Тако је било и овога пута, само што су за разлику од претходних година, ове године организатори размишљали на другачији начин - предузетнички. Милица Котараш и Срећко Ћурковић су за наше госте припремили презентацију у којој су нам објаснили поријекло и значење празникаHalloween који осваја наша срца, премда нам културолошки није близак. И гости и домаћини забавили су се различитим делицијама припремљеним у стилу и духу Ноћи вјештица, као и традиционалним играма попут "стави мачку реп", "лов на јабуку", "замотавање мумија"....

У посјету су нам и овај пут стигле праве мале принцезе, али је врхунац забаве ипак била потрага за благом. Тим професора овога пута није био успјешан!Више среће идуће године, професорииии!

Учење о култури и историји земаља чије језике проучавамо у школи дио је наше наставе страних језика. Када год је то могуће, покушавамо то и практично да учинимо, а у исто вријеме и да се добро забавимо. Ове године смо у припреми ове манифестације користили и нашу сасви нову преспективу, а то је перспектива предузетништва, па смо сви скупа схватили да све оно што учимо у школи може постати, ако већ није, дио наших компетенција за живот и рад ван школских оквира. Бити способан да организујеш све у вези са овако необичном манифестацијом, од кухања до маркетинга, значи бити способан за нови, другачији свијет и тржиште рада. Захваљујемо се гостима који су заједно са нама прославили овогодишњу Ноћ вјештица, а све остале позивамо да нам се придруже идуће године.

Мали ИБ

По секцијама