Обиљежавање Евроспког дана страних језика

0:0
Категорија: Предузетништво
16. децембар 2014. године

У склопу пројекта Предузетничко учење, који предводи Регионални центар за развој предузетничких компетенција земаља југоисточне Европе SEECEL из Загреба, ученици и професори наше школе су, након одржаних уводних предавања о предузетништву кренули у реализацију замишљених активности. Међу првим активностима било је обиљежавање Европског дана страних језика у организацији и реализацији професорица страних језика Наташе Никић, Жане Стевић и Ане Чабрић Чича и ученика ИБ 1 програма.

Slika

Као и сваке године, ученици ИБ1 програма, тзв. мали ИБ, пригодно је обиљежио Европски дан страних језика. Одзвањали су тога дана разноврсни звукови обичних и необичних језика, боје ношњи, мириси хране, облици сувенира нашом школом. Мала учиница у сутерену одисала је европским духом.

Boun giorno! Bonne journée ! Hyvä päivä ! Dobrый denь ! Kαλή μέρα! Guten Tag! Good day! Dobar dan!

Поздравима многих европских језика, ученици ИБ програма дочекивали су своје госте 26.09.2014. поводом прославе Европског дана језика.

Ученици ИБ програма одлучили су да и ове године дају свој допринос и, поводом овог дана, приближе својим колегама и професорима неке од европских језика и култура. Прослава је осмишљена тако да је свака од представљених земаља имала свој штанд на коме су биле изложене занимљивости и карактеристични предмети сваке од земаља. Предузетнички дух младих гимназијалаца и малих предузетника осјећао се у сваком дијелу њиховог рада: све су направили сами!

Посетиоци су кружили, ослушкивали језике, разгледали сувенире, дегустирали храну и сазнавали много нових ствари о земљама и културама које су им до тада биле непознате или само дјелимично познате. Наши мали предузетници показали су да се нити једна туристичка организација било којег града или земље не би постидјела овакве једне манифестације која је сваку од земаља представила на њој својствен и необичан начин, производима карактеристичним само за ту земљу: њемачке кобасице, италијанска паста, холандски колачићи, француска пецива, грчка салата.... Било је и музике, плеса, драмских скечева, али и квиз за такмичарски расположене посјетиоце. 

Многобројна публика, састављена од ученика и професора наше школе, видјела је како је могуће на малом простору и са веома мало средстава, уз велики труд и знање, направити једну врхунску манифестацију.

Све честитке професорицама и ученицима!

По секцијама