Резултати испита ученика 5. генерације (2010–2012)

27:6
Категорија: IB новост
2. септембар 2012. године

Дошло је вријеме да се и званично похвалимо фантастичним успјесима које су остварили ученици 5. IB генерације:

Slika
 • 16 од 17 кандидата је добило диплому (један кандидат, којем је недостајао само бод до дипломе, добио је сертификат, који се у РС признаје као диплома гимназије), што значи да је пролазност била високих 94,11% (док је на свјетском нивоу пролазност 78.16%).
 •  Осим тога, просјечан успјех (број бодова) на нивоу школе износи 34,11 (а просјечан успјех ученика који су добили диплому: 34,88), док је свјетски просјек 29,83 бодова.
 • Сви ученици који су добили дипломе имају више од 30 бодова у укупном скору, а највиши број бодова освојен ове године (а и досад у IB програму у Гимназији) износи чак 40!
 • Осим диплома, чак шесторо ученика је добило и сертификате из додатних предмета, и то такође са врло високим оцјенама: просјечна оцјена на овим сертификатима је, наиме, 6.

  Дакле, показали смо не само да можемо држати корак са свјетским школама, које располажу много већим средствима и дужим искуством, него да смо ове године чак и на вишем нивоу од просјека IB школа у свијету.

  Иако све похвале првенствено иду ученицима који су нас (а и себе, и своје родитеље и пријатеље) обрадовали оваквим предивним резултатима, не треба заборавити да су огромну улогу у овом успјеху имали и њихови предметни професори, који су се својски трудили да искористе сав тај ученички таленат и амбицију и претворе их у сјајне оцјене, затим њихова разредница Сандријела Касагић, која се трудила да све одржи у најбољем реду до самог краја, као и, наравно, Тамара Бијелић, њихова координаторка у школској години 2011/2012, која је с њима прошла кроз завршни период IB школовања.

  Хвала вам свима на овим лијепим оцјенама. Ученицима желим сву срећу у даљњем школовању, а професорима у даљњем извођењу овако успјешних генерација из IB програма у Гимназији Бања Лука!

  Ваша
  Лидија Диздар,
  координатор програма Међународне матуре у Гимназији Бања Лука

По секцијама