Информатичари - Прваци БиХ

19:1
Категорија: Програмерска секција
21. јун 2012. године

На Државном такмичењу из информатике такмичари из наше школе освојили су прво и четврто мјесто и тако се пласирали на Свјетску олимпијаду из информатике.

Slika

У суботу, 16. 6. 2012. године, у Сарајеву, одржано је Државно такмичење из информатике. Наши ученици су овдје остварили сјајан резултат. Наиме, два ученика Гимназије, Андреј Иваниш и Александар Келечевић, освојили су прво и четврто мјесто.

Ученици, чланови Програмерске секције су ове године, иначе, остварили завидне резултате. Освојили су свих првих пет мјеста на Регионалном такмичењу у Бањој Луци, те прва три мјеста на Републичком такмичењу. Након тих резултата, наши ученици су сада, дакле, освојили прво и четврто мјесто на такмичењу. Овакав успјех реултат је припрема и рада, али то не би било могуће без баш правог кликера. Ово су ученици који су показали завидан талент и интересовање за науку.

Гимназија сада, након дужег низа година, има државног првака из информатике. Два ученика Гимназије ће представљати Босну и Херцеговину на Свјетској олимпијади која ће се ове године одржати у Италији.

Аутор: Игор Шево

По секцијама