Програмери, прваци Републике

13:2
Категорија: Програмерска секција
22. април 2012. године

Гимназијалци су на Републичком такмичењу из програмирања, одржаног у суботу, 21. априла, освојили прва три мјеста и тиме потврдили своје резултате с Регионалног такмичења.

Slika

На Електротехничком факултету у Бањој Луци је 21. априла одржано Републичко такмичење из програмирања за средње школе. На овом такмичењу учествовало је пет ученика из наше школе који су били први на Регионалном такмичењу. Свих пет ученика Гимназије се пласирало на Државну олимпијаду из информатике (гдје се такође такмичи у програмирању).

Ученици су показали завидно знање на овом такмичењу које је трајало три сата. Освојили су прва три мјеста и пласмани су им редом:

  • Александар Келечевић
  • Андреј Иваниш
  • Растко Сукњаја

Овим ученицима су уручене и награде које је спонзорисао Републички педагошки завод. Поред ових ученика, добре реултате и пласман на Државну олимпијаду су остварили и Недељко Милинковић и Владан Стојнић.

Ученици су изјавили да су могли да освоје већи број бодова, но био им је недовољно јасан текст неких задатака.

Ови резултати су изузетни, јер је трећина ученика који су се из Републике Српске пласирали на Државну олимпијаду из Гимназије и њене Програмерске секције. Ученици планирају да наставе са марљивим радом, те ће се у предстојећим седмицама, вјероватно, упознавати с новим програмерским концептима и начинима рјешавања нових, комплекснијих проблема.

Аутор:

По секцијама