Пријатељска дебата с колегама из Црне Горе

0:0
Категорија: Дебатни клуб "Горгије"
23. април 2018. године

У сриједу, 11. априла 2018. године нашу школу и Дебатни клуб "Горгије" Гимназије Бања Лука посјетили су ученици из Херцег Новог зајендо са својим професором Гојком Ђурђевићем.

Slika
Црногорски дебатанти су на свом путу за Братиславу, гдје је требало да учествују на једном од међународних дебатних турнира, одлучили да се зауставе у Бањој Луци и одиграју јенду пријатељску утакмицу са нашим Горгијама. Дебатна утакмица одржана је у сриједу, 11. 4. 2018. године у читаоници, а на тезу "Овај дом би расформирао све велике тек компаније". 
Противници црногорској екипи били су наши сениори, Марко Јакшић, Алескандра Љепојевић и Александар Бакмаз, а тајмер је и овога пута био неприкосновени у тој категорији, Александар Матић. Формат дебате би је тзв. WS односно свјетски дебатни формат који је својим раскошним временом и стилским елементима дао много простора за креативност наших сјајних дебатаната. Колегама из црногорског тима није било нимало свеједно на овако опаснпој опозицији, али ако ништа дебатујући против Горгија добро су се припремили за предстојеће такмичење.
С надом да ће и Горгије једном бити у припремама  за међународно такмичење, а не само спаринг партнери екипама које учествују, захваљујемо се колегама на посјети и сјајној дебати. 
Била је ово одлична прилика за наше млађе дебатне нараштаје да виде праву и озбиљну дебату на међународном нивоу и на енглеском језику.

Дебатни клуб "Горгије" Гимназије Бања Лука
По секцијама