Међуклупско дружење са дебатантима из Теслића

0:0
Категорија: Дебатни клуб "Горгије"
20. април 2018. године

Међуклупско дружење и дебате са СШЦ "ЈОван Дучић" из Теслића одржано је 26. марта 2018. године. Дебатни клуб "Горгије" Гимназије Бања Лука представљала су два тима у саставу Џеннета Хајдарпашић, Миа Лакић, Маја Мацура; ЈОвана Гвозденац, Маја Савковић и Лука Гајић.

Slika
Међуклупска дружења и дебате једна су од редовних активности свих дебатних клубова који су чланови ЦКД организације. Веома добра сарадња ове школске године остварена је са колегама из дебатног клуба СШЦ "ЈОван Дучић" из Теслића па је екипа Горгија заједно са тренером мр Бранком Љубојевић 26. марта гостовала у овом малом, али веома шармантном мјесту и дружила се са сјајним људима који су нас дивно дочекали.
Дебатовало се у КПП формату на тезу "Комерцијализацију 8.марта треба забранити у школама", али и у КП формату на импромпту тезу. За све вас који нисте дебатанти и питате се шта је то импромпту теза, рећи ћемо да је то животна дебата, јер се теза дебате добија сат времена прије дебате и нема могућности кориштења извора за припрему. Једино на чему почива припрема јесте постојеће знање које дебатанти посједују и њихова логика. Импромпту теза овога пута гласила је "Хомоскесуалним паровима треба дозволити усвајање дјеце". 
У првој дебату побједу је однијела екипа домаћина која је била на позицији афирмације, док је другу дебату убједљиво добила позиција негације коју су заузимали чланови Горгија јуниора.
Послије дебата услиједило је неизоставно дружење и обилзак града у којем смо уживали.

С надом да ће се и ово као и дружења са другим клубовима наставити у будућности, Горгије вас поздрављају!
По секцијама