Spelling Bee 2018

0:0
Категорија: Гимназија
19. април 2018. године

Такмичење Spelling Bee одржано је 7. марта 2018. године у бањолучкој Гимназији, а 12. априла одржано је регионално такмичење на којем су два наша ученика остварила пласман да иду даље.

Slika

Такмичење у спеловању - Spelling Bee, и ове године је обиљежило период прољетног такмичарског духа у бањалучкој Гимназији. Седмог марта, у нашој школи одржано је школско такмичење у овој области, гдје је прилику да докаже своје умијеће спеловања имало 15 ученика других разреда и 18 ученика првих разреда, али су се на крају ипак издвојила два ученика, осигуравши себи директан пласман на регионално такмичење; то су ученици Бранислав Ћелић, I8 разред, и Павле Ступар, из II5 разреда.

Дванаестог априла, у бањалучком Хотелу ,,Талија'' у Центру града, за Павла и Бранислава, под вођством професорице енглеског језика - Дарије Аџић, услиједио је наставак такмичења, коме је присуствовало 29 учесника, заједно са својим професорима енглеског језика. Неки од њих су представљали остале средње школе из Бањалуке, а неки од њих су дошли и из других области Републике Српске – Мркоњић Града, Градишке, Јајца и других. Прије и током такмичења, водећу улогу и ове године преузела је госпођа Суттон Меагхер, замјеница шефа канцеларије амбасаде Сједињених Америчких Држава у Бањој Луци. Она је на почетку одржала говор у ком је објаснила правила такмичења, али и охрабрила такмичаре изјавом ,,да је све ово само игра“. У Бањој Луци живи већ око 10 година, па је овом приликом изразила и своје дивљење према нашем граду. Након великог броја рунди, од којих је свака сљедећа била тежа од претходне, ипак су се истакла три најспособнија такмичара, која су добила и вриједне награде. Прво мјесто поново је освојио ученик првог разреда бањалучке Гимназије – Бранислав Ћелић, друго мјесто заузео је ученик другог разреда бањалучке Медицинске школе – Дејан Срдић, а треће мјесто је и ове године припало ученику другог разреда Средњошколског центра ,,Гаудеамус'' – Антониу Мендешу. Наш ученик Павле Ступар, који је и на овом такмичењу показао изузетан труд, као и остали такмичари, добио је велик аплауз и похвале од стране присутних, а учесницима који су освојили прва два мјеста остаје да се ваљано припреме за државно такмичење, које ће се одржати у мају ове године у Сарајеву.

Гимназијалци су и ове године успјели да покажу таленат на најбољи начин и остаје нада  да ће свака сљедећа година у свијету Спеллинг Бее такмичења бити успјешнија од претходне. Организатори овог лијепог и, по ученике наше школе веома успјешног догађаја, упутили су побједницима честитке и пожељели им велику срећу на предстојећем такмичењу.

Јелена Лакета, II8

По секцијама