Гимназијалци најбољи у Првој помоћи

1:0
Категорија: Гимназија
19. април 2018. године

Екипа у саставу Ксенија Маринковић, Јована Двизац, Александра Добријевић, Анастасија Утјешановић и Данило Ђукић представљала је бањолучку Гимназију на такмичењу у Првој помоћи и освојила прво мјесто.

Slika

У суботу, 24.3. 2018. године, у Бањалуци је одржано  такмичење у области пружања прве помоћи на нивоу средњих школа, гдје је, захваљујући сарадњи и доброј припреми чланова ове секције, бањалучка Гимназија заузела почасно прво мјесто. Чланови новинарске секције наше школе имали су прилику да разговарају са неким од учесника овог такмичења и сазнају какве утиске са такмичења су они донијели.

1.    Здраво, другари.  Честитке на освојеном првом мјесту. Какви су ваши утисци послије такмичења?

Данило: Здраво. Захваљујемо. Ово такмичење је оставило веома позитиван утисак на нас. Сматрамо да је ово одлична прилика за унапријеђење наших способности пружања прве помоћи, као и за склапање нових познанстава. Веома смо задовољни исходом такмичења, с обзиром на велику конкуренцију.

2.    Колико дуго сте се спремали за такмичење? Да ли сте очекивали овакав резултат?

Џеннета: Наше припреме трајале су око 4 мјесеца, под вођством професорице Жане Миљевић, али ту је била и подршка Црвеног крста. Не можемо са сигурношћу рећи да смо очекивали убједљиву побједу, али током читавог такмичења били смо оптимистични, што се и показало као добро.

3.    Колико ученика је заслужно са освојену титулу и каква атмосфера је међу вама владала?

Анастасија: Наша екипа састојала се од шест чланова: Ксеније Маринковић, Јоване Двизац и Александре Добријевић, ученица трећег разреда, затим Данила Ђукића и Џеннете Хајдарпашић, ученика другог разреда, и Анастасије Утјешановић, ученице трећег разреда ИБ програма. Један од пресудних фактора постигнутог успјеха управо је одличан тимски рад и сарадња међу нама.

4.     Зашто сте изабрали да постанете чланови баш ове секције; која је ваша мотивација за напредак у овој области?

Џеннета: Сматрамо да је Прва помоћ веома хуман позив и да, непрестано се усавршавајући у њему, можемо да покажемо да смо заиста спремни да помогнемо било коме када нам се укаже прилика. Такође, Прва помоћ може да буде веома корисна у свакодневном животу.

5.    Који је сљедећи корак и који су планови за наредни период у овој хуманој акцији?

Анастасија: Сљедеће на реду је регионално такмичење, које ће бити одржано крајем априла у Градишци, за које се већ увелико спремамо и надамо да ћемо поново приказати Гимназију у најбољем свјетлу.

Хвала вам на издвојеном времену и желимо вам велику срећу на предстојећем такмичењу.

Данило: Хвала. Видимо се на европском такмичењу!

 Јелена Лакета, II8

 Моника Милановић, IV11

По секцијама