ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ПОСЈЕТИ ГРАДСКОЈ СКУПШТИНИ

1:1
Категорија: Гимназија
15. март 2018. године

У петак, 9. марта, Скупштина града је организовала Дан отворених врата за представнике једанаест бањалучких средњих школа. Прилику да играју улогу одборника је добило и тринаест гимназијалаца који су недавно били кандидовани за добитника Светосавске награде као најбољи ученици својих одјељења.

Slika

У петак, 9. марта, Скупштина града је организовала Дан отворених врата за једанаест бањалучких средњих школа. Прилику да играју улогу одборника је добило и тринаест гимназијалаца који су недавно били кандидовани за добитника Светосавске награде.

На часу који је трајао 45 минута, ученици су могли да поставе питања у вези са функционисањем и проблемима различитих градских сектора и надлежности. На питања ђака је одговарао предсједник Скупштине, господин Зоран Талић. Ученици су највећи акценат ставили на недостатке образовног и здравственог система, питања градске инфраструктуре, градског превоза и стања градске касе. Ријеч су добили и гимназијалци, Вања Обрадовић и Јелена Пешевски, а неколико њих није успјело на вријеме доћи на ред да поставе питање.

Ови сусрети  су од великог значаја не само за ученике који су се упознали са радом одборника и функционисањем Скупштине, већ и за градски парламент који је добио прилику да оствари комуникацију са младим људима нашег града и разговара о актуелним темама.

Важно је напоменути да су ученици, нарочито гимназијалци, показали велико интересовање и активно учествовали на часу. То потврђује и чињеница да након 45 минута велики број пријављених ученика није успио доћи на ред да добије ријеч. Конструктивним питањима и интересовањем за ријешавање актуелних проблема средњошколци су показали да нису и не желе бити пасивни чланови друштва.

Селма ИбрекићIV11

По секцијама