Седмица умјетности: Дан први - филмско вече и јавна дебата

0:0
Категорија: Гимназија
30. новембар 2017. године

У понедељак 27.11. званично је отворена дуго ишчекивана, друга по реду, Седмица умјетности. Имали смо посебну част да седмицу отвори познати фронтмен групе "Забрањено пушење", Неле Карајлић. Наиме, Неле је путем видео поруке прогласио седмицу отвореном. (Видео можете погледати на званичном инстаграм профилу седмице, @sedmicazanas). Присутнима се обратио и директор бањалучке Гимназије, господин Зоран Пејашиновић.

Slika

  Прво вече је било у знаку филма. Одржана је пројекција три филма наших ученика. Први је приказан  филмски првенац под називом „Life at Least“. Аутори филма, Ана Корићанац и Вања Лукић, су занимљивом техником снимања забавили присутне. Сљедећи десетоминутни филм, који су радили ученици разреда III1, комедија "Јади младог Бранћила" је измамила осмијехе публике.

Напосљетку је Михајло Чепркало наставио традицију од прошле године и приказао свој филм "Несвакидашња прича о једном дјечаку", који је радио са још неколико ученика наше школе.

 Након пројекције филмова филмско вече је настављено јавном дебатом на тему "Серија је боља од филма“. Дебатни клуб наше школе „Горгије“ на челу са професорицом Бранком Кукрић Љубојевић одржао је сјајну дебату, уз интеракцију публике. Вече је прошло са доста смијеха и позитивне енергије. Афирмацијску екипу представљао је тим дјевојака у саставу Јована Гвозденца, Маја Савковић и Анђела Диљевић, док је негацију заступао тим момака сачињен од Алескандра Павлића, Луке Гајића и Филипа Бештића.

Позивамо све да посјете Гимназију и у наредним данима те подрже нашу хуманитарну акцију!

 

Моника Милановић IV11

Милица Топић IV10

По секцијама