Иво Андрић на школској позорници

1:0
Категорија: Гимназија
30. новембар 2017. године

Прво у Руском дому у Београду, а онда и у холу бањолучке Гимназије, одиграна је представа групе талентованих гимназијалаца који су, предвођени идејом и сигурном руком професорице Славице Малић припремили одличну представу о животу и дјелу Андрића и његових ликова.

Slika

Група талентованих ученика трећег и четвртог разреда Гимназије Бањалука је и ове године, заједно са професорицом српског језика и књижевности, Славицом Малић, спремила занимљиву представу са којом су се представили и у београдској Филолошкој гимназији поводом годишњице рођења Иве Андрића.

Након успјешне представе, којом су прошле године представили живот и рад нашег великог писца, Петра Кочића, ученици су  ове школске године одлучили оживјети јунаке познатих дјела нашег нобеловца, Иве Андрића. Већ увјежбана екипа потпомогнута колегама из трећег разреда је и овај задатак схватила веома озбиљно те су се сви потрудили да на што увјерљивији начин прикажу комплексност Андрићевих ликова из романа “На Дрини ћуприја”, приповијетки “Аникина времена” и “Пут Алије Ђерзелеза”. Цијела представа је заокружена у једну цјелину одломцима из “Еx понта” и есеја “Разговор са Гојом”.

Фату Авдагину, Анику, Гоју, Иву Андрића и многе друге глумили су ученици: Страхиња Каракаш, Стефан Жепинић, Лидија Тодоровић, Никола Гајић, Милорад Гатарић, Милица Влатковић, Бојана Шокчевић, Никола Срдић, Лука Петковић, Милена Париповић, Анђела Савић, Давид Бојанић и Ђорђа Атељ.

Са овом представом су се прво представили у Филолошкој гимназији у Београду, гдје су код ученика провели три угодна дана. Након повратка, представу су имали прилику видјети ученици и професори наше школе, у петак 24. новембра.

Успјех представе су доказале и позитивне реакције публике, која је поздравила учеснике великим аплаузом.

Још једном честитамо свим глумцима и професорици те им желимо много успјеха и у наредним пројектима!

  Селма Ибрекић IV11

 

По секцијама