СЕДМИЦА УМЈЕТНОСТИ И ОВЕ ГОДИНЕ У ГИМНАЗИЈИ

0:0
Категорија: Гимназија
25. новембар 2017. године

Након прошлогодишње “Седмице за нас”, за вријеме које је Гимназија бројала више посјетилаца него икада прије, и ове године иста организација је уз помоћ млађих генерација спремила многа изненађења.

Slika

Шест фантастичних вечери су прошле године биле довољне да се покрију трошкови свих наших вршњака који нису били у могућности да сами плате матурску екскурзију. Седмица умјетности је показала да смо ми, средњошколци, увијек спремни да се ујединимо, покажемо наше могућности, жеље и таленте, а уједно и помогнемо другима.  Током тих шестих дана, али и претходних дуготрајних припрема, створили смо успомене којих ће се многи сјећати још дуго послије средње школе.

Ове године су се сви потрудили да се свако вече подигне на још већи ниво, гледаоце очекују многе новине и изненађења, а ми се надамо још већем броју посјетилаца!

 

ПРОГРАМ ОВОГОДИШЊЕ СЕДМИЦЕ УМЈЕТНОСТИ

 Прво вече (27.11)

 Посвећено је филму и филмској умјетности те ће бити одржана јавна отворена дебата на поменуту тему.

Друго вече (28.11)

За друго вече је планирана изложба фотографија младих фотографа града Бањалука, која ће бити такмичарског карактера –најбоље фотографије, које ће бити одабране гласовима публике и трочланог жирија биће изложене у галерији „УДАС“ као самостална изложба.

Треће вече (29.11)

Гости ће имати прилику да уживају у перформансу разних врста плесова које ће средњошколци  извести на интерактиван и занимљив начин.

Четврто вече (30.11)

Талентовани гимназијалци који се баве писањем поезије или прозе ће представити своје радове који ће касније бити уврштени у збирку.

 

Пето вече (1.12.)

Ученици, који су чланови бањалучких позоришта, ће извести представу под називом „Маратонци“ по оргиналном сценарију Душана Ковачевића.

Шесто вече (2.12.)

 У  сали Гимназије Бањалука ће се одржати велики хумнитарни концерт на којем ће свирати бендови: “Наир”, “У.Д.Б.А”  и група М.О.Р.Т.

Цијена улазнице ће свако вече, осим концерта, коштати једну КМ, док ће на вече концерта улазница коштати три КМ.

Видимо се у Гимназији!

 

Селма Ибрекић IV11

По секцијама