ОБИЉЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СРЕДЊОШКОЛАЦА

1:0
Категорија: Гимназија
25. новембар 2017. године

Дана 17.11.2017. године, тачно у 11 часова и 17 минута, симболично, средњошколци мРЕСУРС-а бањалучке регије (Мреже савјета ученика Републике Српске) су својим традиционалним перформансом на Тргу Крајине обиљежили Међународни дан средњошколаца и студената.

Slika

Међународни дан средњошколаца се обиљежава у знак сјећања на студентске протесте одржане у Прагу 17.11.1939. године. Студенти су протестовали против нацистичке окупације, те су стрељани без претходног суђења.

На Тргу Крајине је у петак било преко 400 средњошколаца свих 18 Савјета ученика града Бањалука који су  у част и сјећање на прашке ученике својим једноминутним перформансом показали да средњошколци нису проблем ове државе, него ресурс који итекако треба искористити. Такође, на Тргу Крајине су својим тијелом формирали знак бесконачности са бројевима 17 и 11 путем којег поручују да су њихове могућности бесконачне.

У перформансу је учествовао и велики број бањалучких  гимназијалаца који су се радо одазвали овом позиву. Својим учешћем су још једном доказали да не желе бити пасивни чланови друштва те да су спремни на позитивне промјене у нашој држави.

Завршни дио активности био је у Дому омладине у 20:30 гдје се послије кратког историјског часа о Међународном дану средњошколаца И презентације о мРЕСУРС-у на округлом столу разговарало на тему “Како је бити средњошколац у БиХ?”.

 “Желимо да се наш глас чује диљем цијеле државе, да управо ми и наше активности будемо покретачи неке веће промјене!” казала је Вања Вељанчић, предсједница бањалучке регије и потпредсјеница мРЕСУРС-а.

Мреже савјета ученика Републике Српске

По секцијама