Како смо спојили умјетност са корисним

1:0
Категорија: Гимназија
25. новембар 2017. године

Дана 17. новембра, са почетком у 18 часова, у Дому омладине, отворена је умјетничка изложба. Писци, сликари и фотографи чија су дјела била изложена су, како то Међународном дану средњошколаца и доликује - управо средњошколци.

Slika

У петак, 17. новембра, средњошколци су још једном показали колико вриједе. Двадесет младих људи, од којих су чак 9 гимназијалци, изложили су своја најбоља дјела, те доказали да Бања Лука може да се поноси својом омладином, и да не мора да брине о томе хоће ли умјетност у овом граду опстати у ближој будућности.

У суботу, 18. новембра, у 21 час, дошло је вријеме за предах и забаву. Средњошколски састави "Мајкротоник Вејв" и "Неа Шта", својом свирком у кафићу "Цубана", увјерили су сваког посјетиоца да бањалучка рокенрол сцена започиње свој препород, те да су његови главни носиоци управо они за које се сматра да су превише млади да ураде било шта вриједно простора у медијима, иако они својим дјелима упорно свијет убјеђују у супротно - средњошколци.

За идеју и реализацију овог пројекта, заслужна је Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини, невладина, нестраначка, неполитичка и непрофитна организација која се бори за статус средњошколаца у нашој држави.

Изложба, као и свирка, била је хуманитарног карактера, те је сав приход од улазница уплаћен на рачун Вање Пејаковића, нашег пријатеља којем је новац у овом тренутку најпотребнији.

Гимназијалци који су својим радом допринијели реализацији изложбе и свирке су:

Милан Видовић, Селма Ибрекић, Александра Мећава, Ксенија Тодоровић, Вања Лукић, Анђела Митровић, Теодора Соларевић, Ана Корићанац, , Александро Трамошљика, Ивана Лабаш, Милош Грубешић, Катарина Драгичевић, Мирко Бањац и Данило Кнежевић.

По секцијама