Пола вијека од матуре у фотографијама

2:0
Категорија: Гимназија Бања Лука
12. новембар 2017. године

У холу наше школе отворена изложба коју су приредили ђаци из генерације 1963-1967. године

Slika

На Гаудеамус тргу измијешали су ђаци из старе Реалке и данашњи ученици, а повод је била несвакидашња изложба. Ријеч је о фотографијама које прате школовање некадашњих ђака који су Гимназију уписали 1963. а матрурирали 1967. године, те њихова окупљања и прославе матура претходних деценија, све до прољетос, када су обиљежили пола вијека матуре.

Ови времешни гимназијалци су још прољетос показали изузетан дух и љубав према Гимазији, а то су потврдили и овом изложбом, која је изазвала много емоција код њихових другара, али и огромно интересовање данашњих ђака и порфесора. Ријеч је, иначе, о веома успјешној генерацији из које потичу многи каснији угледни грађани, стручњаци и јавни радници а, занимљиво, и два директора Гимназије – Сњежана Ракић и Борис Чекрлија.

За стотине фотографија изложених на паноима посебно је заслужан гдин Саво Игњатовић, а у постављању изложбе помогао му је наш професор ликовне културе Срђан Косић.

Коначно, о самом догађају и интересовању за ову јединствену изложбу фотографија најбоље свједоче – фотографије!

Из искрене честитке за енергију и дух у његовању традиције наше школе – њима на част, а млађима за узор – искрено из се захваљујемо.

Зоран Пејашиновић

По секцијама