Предавање Марка Ромића – Осам вијекова српске државе и права


Догађај број: 41
Гимназија Бања Лука поноси се не само садашњим, већ и својим бившим ученицима. Један од њих је Марко Ромић, студент Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Мада тек двадесетрогодишњак, Ромић је аутор двије књиге, од којих је прву написао као ученик другог разреда наше школе.
Више радова из области историје и права, усавршавање њемачког језика у Бечу, изузетан успјех на Правном факултету само су дио Ромићеве богате биографије. Као гимназијалац Ромић је био предсједник Дебатног клуба „Горгије“, Клуба „Византија“, активно је учествовао у свим свечаним академијама, као и у симулацији рада Уједињених Нација БАЛМУН.
Заједно са професором Данилом Ковачем био је организатор „Седмице Цара Константина“ организоване поводом хиљадуседамстоте годишњице доношења Миланског едикта.
Читаоница Гимназије Бања Лука није могла примити све ученике који су жељели да прошире своја знања о овој значајној теми. Поред ученика, предавању су присуствовали бројни професори бањалучке Гимназије, а уводну ријеч одржао је професор Данило Ковач.
Постављено: 04.11.2019.
Назад на архив