Традиционалним излетом бањалучки гимназијалаци обиљежили крај школске године

У петак, 14. јуна 2019. године, ученици првог, другог и трећег разреда бањалучке Гимназије обиљежили су крај још једне школске године.

Догађај број: 14
У петак, 14. јуна 2019. године, ученици првог, другог и трећег разреда бањалучке Гимназије, одласком на већ традиционално излетиште у близини Бањалуке, спортско-рекреативни центар ,,Примапром Млинска ријека“, обиљежили су крај још једне школске године.
Као и претходних година, план и програм једнодневног излета састојао се од многобројних занимљивих тачака, међу којима су разни спортски садржаји и такмичења, у склопу којих су ученици свих разреда имали прилику да покажу своје умијеће у одбојци на пијеску, баскету, фудбалу и занимљиво осмишљеној изазовној игри под именом ,,Игре без граница“. Тако су прво мјесто у одбојци на пијеску заузеле екипе разреда I9 и I10, у баскету је побједу однио тим III6, док у фудбалу није било дефинитивног побједника, иако је тим разреда III6 био проглашен ,,најборбенијим тимом“ од свих који су учествовали. У ,,Играма без граница“ након дуге борбе, побједу је однијела екипа разреда I4.
Поред спортског дијела програма, најбољи начин за подношење веома топлог јунског дана био је купање у базену, сунчање, затим играње стоног тениса, као и дружење вршњака уз роштиљ и пригодну музику.
На овај начин завршен је још један годишњи излет у организацији бањалучке Гимназије и оно што је најбитније, ученици су током читавог боравка на познатом излетишту показивали пристојно понашање и изврстан однос према природи спортско-рекреативног центра (покупљени отпаци и очување свега што им је тога дана понуђено). Захваљујући изразитом ангажману професора и ученика у што квалитетнијем осмишљавању активности на овогодишњем излету, добро расположење није било нарушено ни у једном тренутку. Сада остаје нада да ће свим ученицима овај угодно проведен дан у природи остати у најљепшем сјећању, као и да ће уживати у предстојећим љетним празницима!
Јелена Лакета, III8
Постављено: 25.05.2019.
Назад на архив